Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. -

 

Ο Βουλευτής και Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης παραβρέθηκε σήμερα το πρωί (Τετάρτη 29-04-09) στη κινητοποίηση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα, για την τραγική κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και της απομόνωσης της Λήμνου.
Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε:
 «Τα όσα καθημερινά βλέπουν, το φως της δημοσιότητας, για το σκάνδαλο των άγονων γραμμών του Αιγαίου, φέρνουν στην επιφάνεια, όχι απλά το σκοτεινό πλέγμα της διαπλοκής της γαλάζιας διακυβέρνησης από το 2004 και μετά, αλλά ξεσκεπάζουν την αδιαφορία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ένα ιδιότυπο γαλάζιο παρακράτος, που καταδικάζει τα νησιά και τους νησιώτες στην απομόνωση, στην κοινωνική και οικονομική καθήλωση.
Ο Πρωθυπουργός και οι κατά καιρούς αρμόδιοι Υπουργοί γνώριζαν ότι: μέχρι το Μάρτιο του 2004 δαπανούνταν 22 εκ. ευρώ ετησίως για 52 άγονες γραμμές και η Νέα Δημοκρατία για τις ίδιες γραμμές αλλά με χείριστες υπηρεσίες πενταπλασίασε τη δαπάνη που έφτασε τα 100 εκ. ευρώ.
Οι πολίτες ρωτούν - χωρίς να λαμβάνουν απάντηση - γιατί; 
Δυστυχώς, τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, όπως και η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος βιώνουν τις συνέπειες της διάλυσης του κράτους. Τα προβλήματα αντί να βαίνουν μειούμενα διογκώνονται.
Πριν λίγες μέρες και ενόψει των εορτών του Πάσχα, με προσωπική επιστολή μου απηύθυνα έκκληση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να ενδιαφερθεί άμεσα και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου. Πέρασαν δύο εβδομάδες και ο αποκλεισμός συνεχίζεται.
Η Λήμνος εκπέμπει φωνή διαμαρτυρίας και δεν θα ανεχθεί άλλη αναβολή. Τα δρομολόγια της θερινής περιόδου πρέπει να οριστικοποιηθούν, άμεσα και να ανοίξει επιτέλους ο διάλογος με τους φορείς του νησιού για την οριστική λύση του προβλήματος.
Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι για τη Νησιωτική Ελλάδα η ακτοπλοϊκή επικοινωνία είναι το Άλφα και το Ωμέγα της ανάπτυξης.»